Foto: Ronald Hissink AlgemeenAchtergrond

Winst en omzet Westfleisch gezakt in 2018

De Duitse coöperatieve vleesverwerker Westfleisch sluit 2018 af met een omzet van € 2,6 miljard. Onder de streep blijft € 11,7 miljoen over.

Omzet en winst zijn lager dan in 2017. De directie spreekt in een persbericht van een stabiel resultaat, op een historisch gezien hoog niveau.

Minder loonslachtingen

Het bedrijf kreeg afgelopen jaar 7,79 miljoen varkens en zeugen aan de haak. Dat is 4,6% minder dan in 2017. De reden van de daling is een afname van het aantal loonslachtingen. Het aantal varkens dat voor eigen rekening is geslacht in 2018 nam1,6% toe. Het bedrijf kreeg 425.000 runderen aan de haak. De handel in gebruiksvee steeg 5,9%, tot 2,16 miljoen dieren.

De directie zegt tevreden te zijn over de omzet en winst in 2018. De Duitse rundvee- en varkensmarkt krimpt. Desondanks wist Westfleisch de marge en het aantal geslachte dieren stabiel te houden, luidt de toelichting.

Uitbetaling 4,2% dividend

De leden krijgen 4,2% dividend uitgekeerd over hun kapitaal. Daarboven keert het bedrijf € 3 miljoen bonus uit, verdeeld over alle diersoorten.

Strategisch plan

Kern van de strategie van de coöperatie is verdere groei en kwaliteitsverbetering van het bedrijf. Dit moet leiden tot meer toegevoegde waarde voor de hele vleesketen. De focus ligt daarbij op zelfbediening- en gemaksproducten en ook op barbecuevlees.

Beheer
WP Admin