Home

Achtergrond

Stabiele prijs schapen bij stroeve handel

De prijzen voor slachtschapen en lammeren kwamen op de veemarkt in Leeuwarden niet in beweging.

Handelaren zagen dat de handel wat stroever verliep dan in de voorbije weken. Een prijsdaling was, ondanks de iets ruimere aanvoer dan een week eerder, echter niet aan de orde. De stabiele prijs moet volgens handelaren worden gezien als een pas op de plaats. Ze verwachten dat de noteringen de komende weken wel wat gaan stijgen.

Vraag naar zwaardere rammen

Vooral de vraag naar de zwaardere rammen, boven de 25 kilo, viel wat tegen. Qua vlees komen deze dieren al snel in de buurt van slachtschapen. Voor de zwaardere rammen werd op markt van dinsdag € 117,50 tot € 127,50 per dier betaald. De notering voor zware ooien ligt nog altijd op € 89,50 tot € 102,50 per dier.

Import van karkassen

De import van karkassen loopt nog altijd goed door. Voorlopig blijft dat ook nog wel even zo, verwachten handelaren. Door de lagere koers van de Britse pond is het interessant om karkassen te importen. Hoe dat eruit komt te zien na een eventuele brexit, is lastig te zeggen.

Voor de komende weken houden handelaren in ieder geval rekening met minimaal stabiele prijzen. Een kleine prijsstijging is ook haalbaar.

Prognose: stabiel tot licht hoger.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij Marktprijzen

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.