Home

Achtergrond

Schapenmarkt wil niet echt vlotten

De noteringen voor schapen en lammeren op de veemarkt in Leeuwarden kwamen dinsdag 26 maart niet van hun plek. Handelaren spreken van een markt waarop de prijzen moeizaam overeind bleven.

Dat geldt dan voornamelijk voor de prijzen van oude schapen en ooilammeren. Deze dieren werden maar moeizaam verkocht en handelaren moesten hun best doen om ervoor te zorgen dat ze hetzelfde geld kregen als een week terug. Voor ooilammeren boven 20 kilo ligt de prijs nog steeds op € 89,50 tot € 102,50 per dier.

Stabiele noteringen

Waar de oude schapen en ooilammeren moeizaam prijshoudend werden verkocht, was de handel in ramlammeren iets vlotter. Toch bleef de notering voor deze dieren ook stabiel. Voor de zwaardere rammen (boven 25 kilo) werd op de markt van dinsdag € 117,50 tot € 127,50 betaald. Af en toe werd er voor een koppeltje lammeren iets meer betaald, maar dat was niet genoeg om de notering te verhogen.

Import van karkassen

Handelaren zien dat de import van karkassen vanuit Engeland nog altijd blijft doorlopen. Ze verwachten dat dit de komende periode ook nog wel zo blijft. Dat geeft wel wat prijsdruk op de levende dieren in Nederland, maar toch hoeven de noteringen naar verwachting de komende weken niet omlaag.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.