Home

Achtergrond 1 reactie

Beurskoers ForFarmers onderuit

De beurskoers van ForFarmers daalde na de presentatie van de jaarcijfers met 9,7%.

ForFarmers presenteerde woensdag de jaarcijfers van 2018. Dat was te merken in de beurskoers van het bedrijf. Ten opzichte van 2 weken geleden daalde de koers met 9,7%. De winst die toe te rekenen is aan de aandeelhouders, bleef gelijk op € 58,6 miljoen.

Martin Crum, beleggingsanalist bij IEX, beschrijft dit als ‘wat teleurstellend’, gezien het feit dat het bedrijf meerdere overnames heeft gedaan die de omzet en resultaten een boost zouden moeten geven.

Aandelen massaal verkocht

ForFarmers gaf eind vorig jaar al een winstwaarschuwing. De resultaten waren daarom geen grote verrassing. Toch verkochten beleggers hun aandelen massaal. Moeilijke omstandigheden zoals een dalende veestapel in Nederland, de Afrikaanse varkenspest in België, de droogte van afgelopen zomer en een slechte inkooppositie van grondstoffen drukten en zullen de cijfers drukken in de eerste helft van 2019.

‘IJzersterke balans’

Ook maakte de veevoergigant een nieuw inkoopprogramma eigen aandelen van € 30 miljoen bekend. “Want”, zo zei Yoram Knoop bij de toelichting op de jaarcijfers, “onze balans is, ondanks de overnames, nog ijzersterk”. Dit kan voor de aandeelhouders gunstig uitpakken.

Braziliaans BRF tweede grote daler

De tweede grootste daler was de Braziliaanse vleesverwerker BRF. De koers zakte met 8,7%. Het grote verschil komt door het punt van de beurskoers 2 weken geleden. Dat zat net voor de presentatie van de jaarcijfers. Daarna viel de koers doordat bekend werd dat $ 1,2 miljard verlies werd gemaakt.

De koers van de kunstmestfabrikant K+S daalde in aanloop naar de presentatie van de jaarresultaten met 8,6%. Na de peiling van Boerderij steeg deze echter weer vanwege een hoger operationeel resultaat en een hogere omzet.

De koers van de Chinese slachterij WH Group fluctueert sterk. Twee weken terug had het bedrijf nog de sterkste koersdaling, deze week was het de grootste stijger met 7,8%. Onzekerheden omtrent de Afrikaanse varkenspest blijven.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij op Maat:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Eén reactie

  • lycka

    beurs rabo leden certie ficaten de koers iwaarde

Of registreer je om te kunnen reageren.