Foto: ANP AlgemeenAchtergrond

RIVM geeft emissiedata van bedrijven vrij

Het RIVM gaat emissiedata van bedrijven vrijgeven en overhandigen aan de stichtingen Mesdag Zuivelfonds en Stikstofclaim.

Het gaat om de emissiegegevens van honderden industriële bedrijven die tot nu toe niet openbaar waren. Dat melden beide stichtingen in een gezamenlijk persbericht. Over de vrijgave van de gegevens hebben zij op 13 december een kort geding aangespannen tegen het RIVM. Daaruit kwam voort dat het RIVM nog dit jaar moest beslissen of de data vrijgegeven worden.

Onderbouwing van stikstofbeleid

Mesdag Zuivelfonds en Stikstofclaim zijn blij met het besluit van het RIVM. Volgens de stichtingen zijn tot nu toe de emissiegegevens van 750 industriële bedrijven openbaar van naar schatting 8.000 tot 10.000 bedrijven. De gegevens van de bedrijven worden gebruikt voor de onderbouwing van het stikstofbeleid, maar de stichtingen twijfelen er aan of de overheid naast de uitstoot van agrarische bedrijven ook andere bedrijven die stikstof uitstoten voldoende in beeld heeft. De gegevens moeten nu voor 7 januari 2020 worden opgeleverd.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier.

Het laatste stikstof nieuws op je mobiel.

Bekijk hier hoe je deze app vastzet op het startscherm van je mobiel.

Beheer
WP Admin