Home

Achtergrond 1 reactie

ABN Amro verwacht latere renteverlaging

De Europese Centrale Bank gaat de rente nog een keer verlagen, maar wel later dan gedacht.

Analisten van ABN Amro gaan uit van maart 2020, blijkt uit de maandelijkse visie op rente en euro. Op basis van notulen van de laatste ECB-vergadering komen de analisten tot de conclusie dat er wel een zogenoemde monetaire verruiming komt. Die bestaat niet alleen uit renteverlaging, maar ook uit een hoger opkoopbedrag voor obligaties.

Lange rente

Voorlopig ziet ABN Amro de lange rente nog wat dalen. Omdat de economische groei in de loop van 2020 weer wat zal herstellen, zal ook de lange rente na het eerste kwartaal 2020 weer wat gaan oplopen. ABN Amro heeft de ramingen voor de tienjaarsrente aangepast. In vorige ramingen lag dat constant op -0,75%, voor het eerste kwartaal 2020 gaat de bank nu uit van -0,53% en dat loopt geleidelijk op naar -0,28% in het vierde kwartaal van 2020.

Lichte stijging euro

Voor de euro verwacht ABN Amro een lichte stijging ten opzichte van de dollar. Oorzaak zijn een iets sterkere groeivertraging in de VS en de verwachting dat de Amerikaanse verkiezingen voor wat meer onzekerheid gaan zorgen.

Meer informatie vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Euribor
Wisselkoers euro in dollars
Wisselkoers euro in Britse ponden

Eén reactie

  • Arnold-Onnes

    Lijkt mij toch een stijging van de rente?

Of registreer je om te kunnen reageren.