Home

Achtergrond

WH Group profiteert van activiteit buiten China

Winst vleesgigant WH Group, eigenaar van Smithfield, steeg met 8,5% naar € 735 miljoen.

De Chinese vleesgigant WH Group noteerde afgelopen vrijdag een koersstijging van 12% ten opzichte van 2 weken eerder. WH Group, tevens eigenaar van de Amerikaanse varkensslachterij Smithfield, presenteerde vorige week maandag cijfers over de eerste 9 maanden van 2019. Daaruit bleek dat de winst met 8,5% steeg naar omgerekend € 735 miljoen. Ook de omzet steeg, met 3,7%. ‘Sinds het begin van 2019 heeft WH Group zijn bedrijfsstrategie proactief aangepast, waardoor de voordelen van een gediversifieerde geografische aanwezigheid ten volle worden benut’, zo schetste WH Group bij de presentatie van de resultaten.

Afrikaanse varkenspest

De activiteiten van WH Group in de Verenigde Staten (VS), in de vorm van Smithfield, en in Europa compenseerden de negatieve resultaten in China als gevolg van de Afrikaanse varkenspest. Vanuit de VS en Europa kon er volop worden geëxporteerd naar China. De varkensvleesprijzen in China zijn verdriedubbeld ten opzichte van vorig jaar. De slachterij kan dus relatief goedkoop inkopen buiten China en duur verkopen in China. Verwacht wordt dat de vraag naar buitenlands varkensvlees vanuit China alleen nog maar zal toenemen.

Lees verder onder de grafiek.

Koers Bayer omhoog

De koers van Bayer steeg de afgelopen 2 weken met 7,1% naar € 69,90: het hoogste punt in 8 maanden. Die koersstijging volgt op kwartaalresultaten die het bedrijf vorige week woensdag presenteerde. Naast dat bekend werd dat het aantal aanklachten over het mogelijk kankerverwekkende glyfosaat meer dan verdubbeld is, presenteerde het bedrijf ook een hogere omzet en winst. De totale omzet van Bayer nam toe met 5,4% tot € 9,8 miljoen. De omzet in de landbouwdivisie van het bedrijf steeg afgelopen kwartaal met 4,8% naar € 3,9 miljard.

Dieptepunt ForFarmers

De koers van ForFarmers liet ten opzicht van 2 weken terug geen extreme verandering zien (+1,28%). Desondanks daalde de koers van het Nederlandse veevoederbedrijf na de presentatie van de kwartaalupdate naar een dieptepunt in de geschiedenis van de beursnotering. De koers daalde dit jaar al met 32,7%.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.