Home

Achtergrond laatste update:7 nov 2019

Handelsspanningen minder, dollar gestegen

De afgenomen handelsspanningen zorgden deze week nog voor een duurdere dollar.

Sinds afgelopen maandag is de dollar sterker geworden ten opzichte van de euro. De wisselkoers volgens de Europese Centrale Bank stond maandag op $ 1,1158, donderdag stelde de ECB een koers vast van $ 1,1077 per euro. De dollar koers daarmee fors hoger dan begin dit jaar toen een euro nog ruim $ 1,15 opleverde. Eind september stond de dollar nog hoger dan nu met een koers van net iets onder $ 1,09.

Handelsakkoord VS en China

Een handelsakkoord tussen de VS en China stuwt de aandelenbeurzen. Beleggers hebben daar al een voorschot op genomen volgens ABN Amro in de meest recente FX-weekly. Daarin geven de analisten aan dat beleggers optimistisch zijn over een akkoord. De bank zelf is iets voorzichtiger. De verwachting is wel dat er een bestand komt, maar ook dat de onzekerheid aanhoudt. ABN Amro gaat uit van een verzwakking van de Amerikaanse economie terwijl de dollar nu al relatief duur is. Op basis daarvan gaat de bank in de analyse uit van een daling van de dollarkoers ten opzichte van de euro.


De analisten concluderen dat de dollar zich gedraagt als een cyclische munt die op en neer beweegt met onzekerheden en voorspellingen over de economie.

Meer informatie vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Euribor
Wisselkoers euro in dollars
Wisselkoers euro in Britse ponden

Of registreer je om te kunnen reageren.