Home

Achtergrond

Geldkraan van ECB gaat verder open

De rente in de eurozone gaat in ieder geval nog en keer omlaag en de Europese Centrale Bank (ECB) gaat de geldkraan nog verder opendraaien. Die verwachting spreekt ABN Amro uit in de maandelijkse Visie op rente en euro.

Analisten van ABN Amro baseren zich op de doelstelling van de ECB om de inflatie naar 2% te krijgen. Tegelijkertijd liggen de ramingen voor de inflatie altijd nog fors onder dat doel. De zogenoemde Staframingen van de ECB zijn onlangs verlaagd en liggen voor de inflatie zelfs voor 2021 nog niet hoger dan 1,5%. Daarom gaan de analisten van ABN Amro uit van nog een renteverlaging dit jaar.

Daarnaast zal het maandelijkse opkoopbedrag voor obligaties hoger worden, is de verwachting in de visie. De lange rente gaat verder omlaag, verwacht ABN Amro, vooral omdat de economische vooruitzichten er niet beter op zijn geworden.

Boris Johnson heeft aanpassingen brexit in Brussel gepresenteerd

Mogelijk komt al op kortere termijn meer duidelijkheid over de brexit nu de Britse premier Boris Johnson zijn voorstel voor aanpassingen in Brussel heeft neergelegd. Op het partijcongres van zijn Conservatieve partij deze week kreeg hij in meerderheid steun voor zijn aanpak. Dat is echter nog lang geen garantie dat hij ook voorstellen over brexit door het Britse parlement kan loodsen.

Meer informatie vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Euribor
Wisselkoers euro in dollars
Wisselkoers euro in Britse ponden

Of registreer je om te kunnen reageren.