Home

Achtergrond

Prijsindex GDT-veiling zakt verder weg

De prijzen op de GDT-veiling van Fonterra kleurden rood dinsdag 18 september.

Alleen voor rennet caseïne werd iets meer betaald dan op de vorige veiling.

Melkpoeders meest verhandeld

De index op de GDT-veiling zakte met 1,3% naar $ 916. De meeste verhandelde producten waren dinsdag de melkpoeders. De prijs voor mageremelkpoeder ging met $ 25 terug naar $ 1.980 per ton, terwijl voor vollemelkpoeder $ 53 minder werd betaald. De prijs voor dit product staat nu op $ 2.768 per ton. De prijs voor cheddar daalde met 3,5% het hardst naar $ 5.294 per ton.

Ruim onder niveau van jaar geleden

Met de nieuwe prijsdalingen op de GDT-veiling wordt de lijn die vanaf mei dit jaar is ingezet doorgetrokken. Hoewel tussendoor soms een adempauze werd genomen, tendeert de markt vooral naar beneden. De prijsindex staat inmiddels ruim onder het niveau van een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.