Home

Achtergrond

Financiële cijfers raken beurskoers General Mills

In de afgelopen 2 weken waren de rode cijfers op de beurs van agrifoodbedrijven vooral gerelateerd aan tegenvallende financiële resultaten.

Producent van voedingsmiddelen General Mills zag de beurskoers dalen met 8%. Het bedrijf maakte de kwartaalresultaten bekend op 18 september. De resultaten vielen tegen en kwamen niet overeen met de verwachtingen die analisten hadden uitgesproken. De fabrikant had te maken met een lagere vraag naar snacks en yoghurts in de Verenigde Staten van respectievelijk 4% en 2%.

Hoge kosten spelen General Mills parten

Daarnaast zijn hoge transport- en grondstofkosten oorzaken die General Mills parten spelen. De totale omzet van het bedrijf steeg met 9% naar $ 4,09 miljard, vooral veroorzaakt door de overname van producent van huisdiervoeding Blue Buffalo. Dit was echter onder de $ 4,12 miljard die door analisten werd verwacht.

Savencia in een vrije val

De Franse kaasmaker Savencia zit sinds de presentatie van de kwartaalresultaten op 6 september in een vrije val naar beneden. Op die dag was de beurskoers nog boven de € 72, deze week zakte de koers onder de € 66. Suikerfabrikant Südzucker stelde de winstverwachting verder naar beneden bij vanwege de moeilijke suikermarkt. De beurskoers daalde met 7,3%.

Opsteker voor Brasil Foods

Brasil Foods (BRF) leverde de beste prestatie op de beurs. De koers steeg in de afgelopen 2 weken met 9,5%. Na lange tijd van negativiteit was er weer een lichtpuntje voor de Braziliaanse slachterij. De zakenbank Goldman Sachs veranderde het advies over aandelen van BRF van ‘verkopen’ naar ‘kopen’. Niet alleen deze bank was positief over BRF, andere analisten en banken hebben ook hun verwachting over de ontwikkeling van de koers naar boven bijgesteld.

Bayer klimt weer na discussie over glyfosaat

De koers van Bayer krabbelt ook weer omhoog na negatieve impact door de overname van Monsanto en het bijbehorende omstreden glyfosaat. Er waren berichten dat het bedrijf feller ingaat tegen de zaken die lopen over het mogelijk kankerverwekkende glyfosaat. De koers steeg de afgelopen 2 weken met 8,8% naar een waarde van € 76,46.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij op Maat:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.