Home

Achtergrond 18 reacties

Compleet melkveebedrijf in Canadees melkveeregio

In het oosten van Canada staat een melkveebedrijf te koop op 93 hectare. De grond is goed, het bedrijf modern, maar het vergt een flinke investering.

Ontario is bij uitstek de melkveeprovincie van Canada met sterke Nederlandse roots. In het Zuidoosten staat een groot melkveebedrijf te koop. Het bedrijf heeft een oppervlakte van ongeveer 93 hectare en er worden circa 150 koeien gemolken. Het bedrijf ligt op slechts vijf kilometer van het plaatsje Hensall. De grote plaats London ligt op 50 kilometer afstand.

Lees verder onder de kaart.

Klei- en leemgrond

De landbouwgrond ligt volledig rond de bebouwing. Van de totale oppervlakte is krap 89 hectare beteeld. De grond bestaat voornamelijk uit klei/leem. Geteelde gewassen zijn onder andere gras, mais, sojabonen en luzerne. De grondprijs is ongeveer € 33.000 per hectare en daarmee behoort de regio tot de duurste in Canada.

Lees verder onder de foto.

De ligboxenstal is gebouwd in 1996 en uitgebreid in 2009. Opvallend is de witte kleur van alle gebouwen. De stallen bieden momenteel plaats aan 150 koeien en 80 stuks jongvee. - Foto: Q&Q farming
De ligboxenstal is gebouwd in 1996 en uitgebreid in 2009. Opvallend is de witte kleur van alle gebouwen. De stallen bieden momenteel plaats aan 150 koeien en 80 stuks jongvee. - Foto: Q&Q farming

Ruimte voor 228 koeien

De belangrijkste gebouwen op het erf zijn drie stallen/loodsen, een mestopslag en de bedrijfswoning. De ligboxenstal sprint het meeste in het oog. Het oudste deel van de stal is gebouwd in 1996 en in 2009 aanzienlijk uitgebreid. In totaal is er ruimte voor 228 koeien en stuks jongvee. De melkstal is een 2x8 rapid exit uit 1996. Het bedrijf is technisch bij de tijd en zichtbaar goed onderhouden.

Melkquotum

De melkproductie in Canada is nog altijd gereguleerd met een quotumsysteem. Op dit bedrijf rust een quotum van 135,9 kilo botervet per dag. Een kilo botervet per dag is bijna 8.500 kilo melk per jaar met 4,3% vet. De waarde per kilo is gemaximeerd op circa € 15.000. Elke Canadese provincie heeft een eigen Milk Marketing Board. Deze instantie beheert het melkquotum en regelen de aan- en verkoop. Ontario heeft daarvoor een quotumbeurs waar kopers en verkopers kunnen inschrijven.

Lees verder onder de foto.

De bijbehorende bedrijfswoning staat apart, een stukje van de gebouwen. Ondanks grote afstanden in Canada ligt het dichtstbijzijnde dorp licht slechts enkele kilometers verderop. - Foto: Q&Q farming
De bijbehorende bedrijfswoning staat apart, een stukje van de gebouwen. Ondanks grote afstanden in Canada ligt het dichtstbijzijnde dorp licht slechts enkele kilometers verderop. - Foto: Q&Q farming

Veel eigen vermogen nodig

Overigens financieren banken tot omgerekend ongeveer € 20.000 per kilo botervet. Voor dit bedrijf is dus een maximale financiering van € 2,7 miljoen mogelijk. Met een vraagprijs van 11,9 miljoen Canadese dollar (omgerekend circa € 7,9 miljoen) is dus een behoorlijk eigen vermogen nodig. De vraagprijs is inclusief veestapel en machines.

Meer informatie: Q&Q farming, Bennekom.

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • Jan-Zonderland

  En als Trump zijn zin krijgt gaat het quotum er af en dan ? De verkoper van dit bedrijf ziet de bui al hangen denk ik.

 • hoving1

  Als Als Als
  Weer lekker negatief.

 • el

  7.9 miljoen investeren om 150 koeien te melken!?

 • J.W. de Kloet

  hier is fosfaat volgend jr net zo duur als qoutum daar. maar wel goede melkprijs daar

 • PieterXT

  Quotum is veel te krap voor de capaciteit van dit bedrijf, is maar voor ruim 100 MK.

 • Bennie Stevelink

  7,9 miljoen voor het houden van 150 koeien is 52.666 per koe.
  Laten we er vanuit gaan dat stal, erf, kuilopslag en de koe zelf 10.000 kost. Dan heb je nog 42.666 per koe over voor grond. Als je 2,5 koe per ha kunt houden kun je 106.666 per ha betalen.
  Je kunt denk ik beter in Nederland blijven, dan ben je goedkoper uit.

 • farmerbn

  Praten ze daar frans? Als je flink inzoomd zie je allemaal franse woorden.

 • Alco

  Zelfs met 1 % rente heb je nog een best inkomen.
  Bezint eer ge begint.

 • Almagro

  #farmerbn, Engels is de voertaal in Ontario maar het ligt dicht bij de grens met de provincie Quebec, daar spreken ze Frans. Het ligt heel dicht tegen de grens met de VS. Je rijd zo naar de Niagara falls, zeer de moeite waard. Ik heb daar een aantal malen geholpen bij het realiseren van pluimvee projecten. Het is het meest intensieve gebied in Canada en daardoor ook hoge grondprijzen. Maar de investering in een quota gebonden sector (melkvee, pluimvee) bestaat voor verreweg het leeuwendeel uit aankoop van die quota. Voor een stal met 30.000 leghennen moet je 6 a 7 miljoen Euro investeren in quota. Daar staat tegenover dat je voor elk ei de kostprijs + marge beurt die centraal wordt bepaalt voor ieder binnen dit systeem. Je voelt het al aankomen: alles valt of staat met het overeind houden van het systeem. Dat er wat gaat veranderen is wel zeker: het systeem heeft een verlammende werking op ontwikkeling en innovatie binnen de sectoren en maakt jonge ondernemers kansloos. Ook is er steeds meer druk vanuit de VS en Europa. Wie ooit wat wil gaan ondernemen in dit mooie maar vooral grote land raad ik aan om meerdere keren te gaan kijken en niet alleen in het voorjaar of de zomer. Een van mijn laatste projecten was in de winter. Dat was dan wel in Alberta op de prairie maar ik heb het nog nooit zó koud gehad! Ik had wel eens sneeuw gezien maar nooit zoveel dat ik er niet meer overheen kon kijken.

 • Can

  De taal in dit gebied is Engels.
  Als tweede taal , in zuid Ontario kom je ver met nederlands.
  Het is ver weg van Quebec en er is geen frans talige invloed!
  Nederland ligt vlak bij duitsland, en de taal is ....nedrlands!
  Voor de hypotheek zou ik een andere bank of adviseur zoeken, dit klopt niet.
  Bedrijven met quota en regelmatige Pay cheque , kan men (te) veel Lenen.
  Probleem is op dit moment, wat gebeurt er met quota regeling/waarde , NAFTA.
  Ontario is een prachtige provincie.
  Advies voor emigratie, leer de taal .
  Zoek advies bij betrouwbare bron,makelaar en advies bureau is een twijfelachtige advies.
  zents beheer heeft Canada bezocht, maar weet niet waar hij het over heeft.
  Canada is een prachtig land, met nog steeds mogelijkheden, maar is niet meer goedkoop , het word gewoon duur.
  Van af deze locatie naar de Niagara Falls en terug is een hele lange dag, als verkeer mee zit zo’n 6 uur , advies is slaap in een motel, dan is het een leuke trip!
  Advies bij interesse in dit bedrijf, gebouwen en huis en tuin!
  De eigenaar is zeer waarschinlijk Nederlands.
  Ga er na toe, praat met de eigenaar.
  Op die manier word het gesprek niet “gemanipuleerd”.

 • farmerbn

  Wel super dat zulke mooie bedrijven in een goed boerenland evenveel waarde heeft als een bedrijf in Nederland. Verkocht je vroeger een klein Nederlands boerenbedrijf om een stap voorwaarts te zetten, nu moet je bijna een boerderij met gelijke omvang in Nederland verkopen om daar verder te boeren. Maw Canada (Ontario) gaat Nederland voorbij.Het argument dat het niet rendabel is geldt ook voor beide landen dus dat is geen argument.

 • Almagro

  @Can g p Bos,
  afstand naar Niagara Falls is 230 km en dat noem ik dichtbij in Canada. Naar de grens met Quebec heb ik gereden in dik 6.5 uur vanuit London, dus ook niet ver.
  Ontario is mooi maar als je een paar uur verder vliegt land je op Vancouver Provincie Britisch Columbia. Daar is het véél mooier. En goedkoper.
  Maar wanneer je 7,9 miljoen hebt te besteden ga je toch niet melken in Canada??

 • Can

  Zents beheer.
  Wanneer ben je voor het laatst in Canada geweest?
  BC is de duurste province van Canada,ook voor lanbouw.
  Grondprijzen vergelijkbaar met nederland! ( behalve noord BC) veel boeren uit BC gaan naar alberta en Saskatchewan!
  Ik weet niet wat jij beheert?
  Maar jou verhaal/advies heeft geen waarde!
  Met zoveel miljoen ga je toch niet boeren!
  Wat jij schrijft hoort bij een category “bedrijven””/personen” die eigenlijk er op uit zijn geld te verdienen van een ander (te) goed vertrouwen!
  Goed en eerlijk advies, is gratis !
  Jou ”advies” is duur en klopt niet met de werkelijkheid!


 • Almagro

  Bos Can,
  Waar klets je over, ik ben pluimveehouder al zo'n 30 jaar in Nederland en sinds kort akkerbouwer in Spanje. Je hebt waarschijnlijk geen idee wat een " Beheer bv of Holding" inhoud maar dat terzijde. Dit anonieme geklets lijd tot niets hooguit tot forum vervuiling. Dus tot ziens en het ga je goed wie je dan ook bent.
  Ps. BC is toch echt veel mooier vind ik.

 • Douwe2014

  Het risico zit naast het quotumsysteem ook in de rente. De rente in Canada is nu al hoger dan in Nederland en zal normaal gesproken sneller omhoog schieten dan bij ons.

  Verder is de prijs van quotum in Ontario wel begrensd, maar je kunt ook maar mondjesmaat aankopen. De groei in productie op dit bedrijf gaat wel lang duren en ik denk dat productieverhoging wel nodig is om de investering terug te verdienen.

 • Can

  Zents beheer
  Holdings, dat begrijp.
  Ik woon ruim 30 jaar in Canada.
  Ik ben agrarier en met andere dingen actief in heel Canada!

 • marco-vdb

  In Denemarken 450 koeien melken op 200 ha voor halve ton minder. Zie boerderij 18/03. In Rusland 1200 koeien melken op 1000 ha voor nog minder.

 • marco-vdb

  In Denemarken 450 koeien melken op 200 ha voor halve ton minder. Zie boerderij 18/03. In Rusland 1200 koeien melken op 1000 ha voor nog minder.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.