Home

Achtergrond

Zuiglam iets duurder verkocht

Voor de betere (bijgevoerde) lammeren is zo vlak voor het islamitische Offerfeest veel belangstelling.

Iedereen wil deze dieren hebben. Het gevolg daarvan is dat de prijzen voor deze dieren verder oplopen.

De zuiglammeren werden dinsdag 14 augustus vlot verhandeld op de wolveemarkt in Leeuwarden. De aanvoer is iets toegenomen ten opzichte van vorige week, maar door de droogte deze zomer groeien de lammeren slechter waardoor het aanbod kleiner is dan voorgaande jaren.

Aan de andere kant is de vraag ook minder. Dat terwijl het Offerfeest voor de deur staat. Net als vorig jaar valt dat feest echter in de vakantieperiode. En dat heeft toch gevolgen voor de vraag naar schapen, aldus de handel. De potentiële afnemers zijn nog op vakantie en hebben hun hoofd daarom niet bij het aanschaffen van een lam voor het Offerfeest.

Prognose: licht hogere prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.