Home

Achtergrond

Analisten positief over koers CNH Indsutrial

Het was geen week met uitschieters voor agrifoodbedrijven op de beurs.

Het bedrijf met de grootste stijging was trekkerfabrikant CNH Industrial. De koers steeg met 6,3% van $ 11,60 naar $ 12,33 per aandeel. De koers kwam daarmee weer op een niveau dat voor het laatst in mei werd behaald. Er was geen groot nieuws omtrent de fabrikant wat deze koersstijging verklaart. Wel hebben diverse analisten in de afgelopen tijd hun verwachtingen over de koers van CNH Industrial positief bijgesteld. Zo hebben onder andere Zacks Investment Research en Bank of America een ‘koop’ aanbeveling voor de aandelen. Gemiddeld, alle analisten analyses samengenomen, heeft CNH Industrial een beoordeling van ‘kopen’ en een koersdoel van $ 14,65. Al met al positieve geluiden, die beleggers waarschijnlijk serieus hebben genomen.

Koers Yara stijgt

De tweede grootste stijger was de Noorse kunstmestfabrikant Yara. De koers steeg met 5,3% van 374,60 Noorse Kronen naar 394,80 Noorse Kronen. Yara komt daarmee op de hoogste aandelenwaarde in twee jaar. Nieuws van afgelopen week waarin Yara een rol speelde, ging over het elektriciteitsgebruik in Noorwegen. Alle elektriciteit in Noorwegen wordt opgewekt in waterkrachtcentrales. Door het gebrek aan regen de afgelopen tijd, zijn de reserves water lager dan het gemiddelde. Om een eventueel tekort aan opgewekte energie te voorkomen, gaat de netbeheerder mogelijk grootgebruikers van elektriciteit belonen wanneer zij hun elektriciteitsgebruik deze winter terug kunnen brengen. Yara is één van de grootgebruikers van elektriciteit. Een woordvoerder van Yara vertelde tegen persbureau Reuters dat de totale productie van kunstmest niet in het gedrang komt wanneer het bedrijf het elektriciteitsgebruik reduceert.

ForFarmers en Savencia grootste dalers

De grootste dalers waren veevoerfabrikant ForFarmers met 3,4% en de Franse kaasproducent Savencia met 2,1%. ForFarmers kwam daarmee op het laagste punt sinds februari van dit jaar.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.