ANP-46291551

Ontwikkelingen van agrifoodbedrijven

Terug naar dossier
Home

Achtergrond

Koers BRF herstellende na reorganisatieplannen

De Braziliaanse vleesverwerker Brasil Foods heeft lang in zwaar weer gezeten, maar de koers lijkt zich nu verder te herstellen.

Afgelopen week steeg de aandelenwaarde van Brasil Foods (BRF) met 5,4%. De grootste daling was op vrijdag 20 juli. Toen maakte de vleesgigant bekend dat er nieuwe mensen op functies worden gezet om het bedrijf te leiden. Beleggers hebben dit opgevat als een positieve ontwikkeling volgend op eerder goed ontvangen plannen voor de reorganisatie van het bedrijf.

Pedro Pullen Parente - Foto: AFP
Pedro Pullen Parente - Foto: AFP

Een maand geleden is Pedro Pullen Parente, de voormalige oliebaas van staatsbedrijf Petrobras, CEO van het bedrijf geworden. Hij kondigde eerder deze maand plannen aan om bezittingen te verkopen in Argentinië, Europa en Thailand, en andere structurele veranderingen door te voeren. De koers van BRF had het zwaar te verduren onder de fraudeperikelen die eerder dit jaar naar buiten kwamen. Nu het bedrijf een nieuwe koers lijkt te gaan varen onder Parente, zien beleggers weer potentie in de aandelen.

De tweede grootste stijger was voedingsmiddelenproducent Kellogg. Op 2 augustus worden kwartaalresultaten verwacht van het bedrijf en in aanloop daarnaartoe worden verwachtingen over de cijfers uitgesproken. De verwachtingen zijn goed, zo schreef Zacks Investment Research. Kellogg is bezig met een besparingsprogramma en onderneemt diverse stappen om andere bedrijven over te nemen. Deze factoren zouden bijdragen aan een gezonde groei van de omzet.

Tyson Foods in de min

Grootste daler afgelopen week was de Amerikaanse slachterij Tyson Foods. De koers daalde met 2,9%. Sinds half juni zit de koers in een dalende lijn. De ontwikkelingen in handelsland hebben ook impact op Tyson Foods. China heft importtarieven op Amerikaans varkensvlees, tot wel 71% volgens persbureau Reuters. China is een grote exportmarkt voor Amerikaans varkensvlees. Vooral onderdelen van het varken die amper worden gegeten in westerse landen, maar een delicatesse zijn in China, werden geëxporteerd.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij op Maat:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.