Home

Achtergrond 1 reactie

Hogan: uitstel begroting brengt boerensteun in gevaar

De directe steun aan boeren komt volgend jaar al in gevaar, als lidstaten en parlement niet tijdig tot een akkoord komen over de Europese meerjarenbegroting.

Dat zei Europees Commissaris Phil Hogan dinsdag na afloop van de informele vergadering van landbouwministers in Sofia. Volgens Hogan is het noodzakelijk dat voor eind maart een akkoord ligt over de begroting.

Tijdig akkoord

Hogan zei de indruk te hebben dat de noodzaak van een tijdig akkoord over de meerjarenbegroting van het grootste belang is, omdat met het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie meteen een gat van € 2 miljard in de begroting ontstaat. Als daar geen oplossing voor is, zal dat een gevolg hebben voor de landbouwbegroting, volgens Hogan, die zegt dat de lidstaten de kloof moeten dichten die ontstaat door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk.

Eén reactie

  • koestal

    De boer is altijd de pineut

Of registreer je om te kunnen reageren.