Home

Achtergrond

Prijs A-brok niet ver van top

Het aanbod van sommige grondstoffen neemt de komende maanden, na een krappe periode, weer duidelijk toe.

Dit geldt in de eerste plaats voor de producten sojahullen en palmpitschilfers, maar eveneens voor een product als raapschroot. Er blijft ook voldoende mais beschikbaar om de krapte aan bietenpulp en citruspulp het komende halfjaar te compenseren.

Omdat het aanbod aan bietenpulp in 2018-‘19 behoorlijk kan krimpen en het aanbod aan citruspulp opnieuw te verwaarlozen is, blijft mais een belangrijk deel van de rundveebrok uitmaken. Vanaf het nieuwe seizoen zal ook raapschroot weer optimaal in de samenstelling rekenen en vervangt daarmee tarwe en zonnepitschroot. Met name gedurende oktober/maart zullen sojahullen opnieuw krap worden.

De vaste dollar is momenteel een remmende factor voor een snelle prijsdaling van grondstoffen.

Prognose: licht stijgend.

Of registreer je om te kunnen reageren.