Home

Achtergrond

Schapenmarkt blijft goed gemutst

Het marktbeeld in de handel met ram- en ooilammeren blijft goed. De dieren worden vlot verkocht tegen hogere prijzen.

Op de veemarkt in Leeuwarden gingen de prijzen over de hele linie dinsdagochtend met € 5 omhoog. De notering voor een zware ramlam (boven 25 kilo) komt daarmee op € 130 tot € 150 per dier. Voor zware ooilammeren (boven 20 kilo) ligt de notering nu op € 112,50 tot € 127,50 per dier. De prijzen blijven daarmee ruim boven het niveau van een jaar terug.

De import van lammeren uit Engeland gebeurt weinig deze periode. Het aanbod is, ook in Engeland, aan de krappe kant en dat zorgt voor hogere prijzen. Dat zorgt ook voor hogere prijzen voor karkassen. De import van levende dieren gebeurt nu nauwelijks, terwijl de import van karkassen behoorlijk in de kosten loopt.

Ook voor de komende weken wordt een positieve markt verwacht. Het aanbod aan rammen en ooien wordt zeker niet groter, terwijl de vraag ook niet plots wegvalt. Dat maakt dat handelaren verwachten dat de prijs nog wel een stap omhoog gaat zetten.

Prognose: prijs kan omhoog.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.