Home

Achtergrond

Prijs slachtlammeren beweegt amper

De prijzen voor slachtrammen kwamen dinsdag 23 april op de veemarkt in Leeuwarden maar nauwelijks in beweging.

Handelaren zagen dat de handel niet veel anders was dan in de voorbije weken. Alleen de handel in ooilammeren was iets minder. Voor deze dieren werd dan ook € 2,50 minder betaald. De prijs komt daarmee op € 110 tot € 130 voor ooien boven de 20 kilo. De notering voor de zware rammen blijft gelijk op € 135 tot € 160 per dier.

De import van levende dieren vanuit Engeland ligt nog altijd op z’n gat vanwege de hoge kosten. Karkassen worden nog wel geïmporteerd, maar ook hiervan liggen de kosten redelijk hoog. Die ontwikkelingen zorgen ervoor dat de vraag naar de Nederlandse dieren goed is en voorlopig nog wel even blijft.

Over 2 à 3 weken worden de eerste Engelse zuiglammeren op de markt verwacht. Het is de vraag wat de prijzen dan gaan doen. Gezien het feit dat die ook in Engeland nog op een betrekkelijk hoog niveau staan, is de verwachting dat het effect niet heel groot zal zijn op de markt in Leeuwarden.

Prognose: prijshoudend.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.