Home

Achtergrond

Prijs ramlammeren zet nieuwe stap omhoog

De prijzen voor ramlammeren zijn op de veemarkt in Leeuwarden opnieuw gestegen.

De dieren worden goed gevraagd en daardoor stemt de markt zeer positief. Al wekenlang.

Goede stemming

Op de markt van dinsdag 17 april was de stemming goed. Alle aangeboden dieren, bijna 1.400, werden zeer vlot verkocht. Het leidde alleen bij de ramlammeren tot hogere prijzen. De noteringen voor ooilammeren en slachtschapen kwamen niet van hun plek.

De prijs voor een zwaar ramlam (> 25 kilo) ging met € 5 omhoog naar € 135 tot € 160 per dier. Daarmee wordt de stijgende lijn van de voorbije weken doorgetrokken. Er zitten nog meer stijgingen in het vat, zo is de verwachting van handelaren.

Een goede vraag, die ook de komende weken aanhoudt, en de hoge kosten voor het importeren van levende dieren en karkassen maken het binnenlandse vee aantrekkelijk. Dat biedt ruimte voor hogere prijzen. Ook bij de ooilammeren komt er hoogstwaarschijnlijk nog wat bij de prijs op.

Prognose: prijs stijgt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.