Home

Achtergrond

Schaap brengt opnieuw meer geld op

De prijzen voor slachtschapen en ooi- en ramlammeren zitten in de lift op de veemarkt in Leeuwarden.

Ook op de veemarkt van dinsdag 6 maart werden de dieren vlot verkocht. Het aanbod was wat minder groot en dat zorgde voor een verdere verhoging van de prijzen. Vooral de zwaardere rammen vonden gretig aftrek. Bij een krap aanbod aan deze dieren wordt echter ook snel overgeschakeld naar zwaardere ooilammeren.

Prijzen stijgen

Voor de zware rammen (boven 25 kilo) werd € 2,50 meer betaald dan een week terug. De prijs lag dinsdag op € 117,50 tot € 137,50 per dier. Zware ooien (boven 20 kilo) gingen ook € 2,50 omhoog in prijs en leverden € 100 tot € 115 per dier op. Daarmee staan de noteringen beduidend hoger dan in dezelfde week een jaar geleden.

Vooruitzichten positief

En de vooruitzichten zijn positief. De schapenprijzen in Engeland lopen verder op en dat maakt het importeren van deze dieren steeds minder interessant. Daarnaast is het aanbod aan schapen in de Nederlandse markt ook zeker niet ruim. Twee zaken die zorgen voor een positieve stemming in de handel. Handelaren verwachten dat de prijs nog wel een extra stap omhoog gaat zetten.

Prognose: prijs stijgt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.