Home

Achtergrond

Geen beweging in prijs slachtlammeren

Na 4 prijsstijgingen op een rij maken de noteringen voor rammen en ooien op de veemarkt in Leeuwarden een pas op de plaats.

Handelaren zagen dat de handel wat rustiger verliep dan in de voorbije weken. De vraag naar de slachtrammen en -ooien was iets minder, terwijl het aanbod aan deze dieren vrijwel gelijk was aan de afgelopen weken. Voor een zware ram lag de prijs op € 125 tot € 145 per dier. Voor de zwaardere ooien werd € 107,50 en € 122,50 per dier betaald.

Markt vriendelijk

Hoewel de prijzen op de markt van dinsdag 27 maart niet in beweging kwamen, blijft de markt een vriendelijke ondertoon houden. Vraag en aanbod zijn behoorlijk in balans, terwijl de prijzen in onder andere Engeland aan de hoge kant staan. Dat maakt het importeren van levende dieren en karkassen uit Engeland minder interessant. Dat maakt het aantrekkelijker om Nederlandse dieren te kopen.

Paaslammeren

Op de markt van dinsdagochtend werden eenmalig zuiglammeren verhandeld. Deze speciale paasactie bracht zo’n 500 à 600 zuiglammeren op de markt. Deze dieren werden wel vlot verkocht. De prijzen lagen tussen de € 100 en € 120 per dier. De meeste lammeren gingen naar een koper uit België.

Prognose: vriendelijke markt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.