Home

Achtergrond

Daling koers General Mills door stijgende prijzen

Het aandeel van General Mills daalde afgelopen week met 12,2% in waarde.

De koers daalde naar $ 45,51 op woensdag, de laagste waarde in vijf jaar. Het bedrijf stelde zijn jaarverwachtingen naar onderen bij vanwege hogere kosten voor vervoer en grondstoffen. Dat maakte de voedingsmiddelenfabrikant bekend bij de cijfers van het derde kwartaal. Hoewel die boven verwachting waren, waren de beleggers duidelijk bezorgder om de voorspellingen voor de rest van het jaar.

Soap rond vleesfraude niet ten einde

De negatieve verwachtingen over de hoge kosten beïnvloedden ook de andere voedingsbedrijven zoals Kellog. Het aandeel voor deze fabrikant, bekend van de ontbijtgranen, daalde met 7,7% naar $ 63,68 op woensdag. De koers van Brasil Foods (BRF) ging naar beneden met 7,9% en kwam uit op $ 7,45. Ook voor dit bedrijf, de grootste pluimveevleesproducent in Brazilië, het laagste punt in minimaal vijf jaar. Afgelopen week maakte het Braziliaanse ministerie van landbouw per direct alle export van pluimveevleesproducten van BRF naar Europa verboden. Brazilië is goed voor 50% van de totale import van kippenvlees in de Europese Unie. De soap rondom de Braziliaanse vleesfraude blijkt nog steeds niet tot een eind te komen en ook beleggers zien dat.

Goede cijfers ForFarmers

De cijfers voor ForFarmers kleuren het meest donkergroen deze week. De koers van het mengvoerbedrijf steeg met 8,8% naar € 10,88. Na de goede jaarresultaten is het bedrijf op de beurs niet meer te stuiten. Na de beursgang in mei 2016 steeg de waarde van de aandelen in rap tempo, waarna de koers in september van vorig jaar stabiliseerde en weer iets zakte. Nu met de jaarresultaten komt de aandeelwaarde weer richting het hoogste punt dat de koers behaalde sinds de beursgang. Een analist van KBC Securities verhoogde de aanbeveling om aandelen te kopen en ook het koersdoel werd naar boven bijgesteld. Het stemt de beleggers in ieder geval positief.

Of registreer je om te kunnen reageren.