Home

Achtergrond

Prijs ooilammeren zet duidelijke stap omhoog

Een vlotte handel in schapen trok de prijzen op de veemarkt in Leeuwarden dinsdagochtend 6 februari omhoog.

Hoewel met 1.053 dieren beduidend meer dieren werden aangeboden dan een week eerder, was sprake van goede handel. De vraag naar rammen en ooien was goed en dat bood de ruimte voor een hogere prijs.

Bij de zware ooilammeren (boven 20 kilo) kwam € 5 bij de prijs op. Voor deze dieren werd € 87,50 tot € 105 betaald. De bovenkant van de notering ligt nu € 7,50 boven het niveau van exact een jaar geleden. Ook de zwaardere rammen werden wat duurder verkocht. Voor deze dieren werd € 2,50 meer betaald, waarmee de prijs op € 110 tot € 130 per dier komt te liggen.

Prijs tegen plafond

De komende weken kan de prijs voor rammen nog iets omhoog, maar de prijzen schurken wel tegen hun plafond aan. De import van karkassen vanuit Engeland blijft de handel op het Europese vasteland nog voor de voeten lopen. In maart en april, als het seizoen in Engeland voorbij is, kan de afzet van Europese lammeren een impuls krijgen.

Voorlopig wordt dan ook weinig verandering in de markt verwacht. De prijzen kunnen nog wat omhoog bewegen, maar heel veel rek zet er op dit moment niet meer in.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Marktprijzen:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.