Home

Achtergrond

Kwartaalresultaten zorgen voor stijgers en dalers beurs

Kwartaalresultaten van het vierde kwartaal van 2017 zorgden op de beurs voor stijgers en dalers. De koers van Bunge keldert weer.

De grootste daler deze week was handelshuis Bunge. Vorige week was Bunge nog de grootste stijger, met 2,4%, maar nu daalde de koers met 7,7%. Er zijn wederom interessante ontwikkelingen omtrent het handelshuis. Het bedrijf presenteerde afgelopen week zijn vierde-kwartaalresultaten van 2017. Die waren slechter dan verwacht. Bunge noteerde een verlies van $ 60 miljoen (€ 48 miljoen), terwijl in dezelfde periode van vorig jaar een winst werd behaald van $ 262 miljoen.

Joint venture met Corbion

Daarnaast werd bekend dat gesprekken gaande zijn over het aandeel van Bunge in een joint venture met Corbion. Corbion zou het aandeel van 49,9% van Bunge over willen nemen. Ook zei de CEO dat er partijen zijn die interesse hebben in het suikerhandel onderdeel van het bedrijf. Het handelshuis wil uit de suikerbusiness en zich meer richten op de graan en oliehoudende zaden. Al deze ontwikkelingen, en vooral de slechte kwartaalresultaten hebben voor Bunge geleid tot een negatieve teneur bij de beleggers.

Kellogg’s steeg flink

De grootste stijger van afgelopen week was het Amerikaanse Kellogg‘s. De koers van ’s werelds bekendste ontbijtgranenproducent steeg met 5,4%. Het bedrijf maakte afgelopen week bekend dat het inziet dat het zich niet langer alleen kan richten op de verkoop van zijn ‘iconische’ ontbijtgranen. Het was een reactie op de laatste kwartaalcijfers van 2017 en het bericht dat er een daling van 5,2% was in de jaarlijkse verkopen van het bedrijfsonderdeel ‘ochtendmaaltijden’.

Kellogg’s werd voor de tiende keer uitgeroepen tot een van de meest ethisch verantwoorde bedrijven ter wereld

Sinds 2012 is er ieder jaar achtereenvolgens een daling geweest. Desondanks overtrof het bedrijf de verwachtingen op verscheidene punten. Daarnaast werd de granengigant voor de tiende keer uitgeroepen tot een van de meest ethisch verantwoorde bedrijven ter wereld. De boven verwachting goede financiële resultaten en de uitgereikte award moeten de beleggers op de beurs positief gestemd hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.