Home

Achtergrond

Goede vraag trekt prijs wolvee omhoog

Het beeld in de schapenmarkt verandert niet. De stemming is goed, de handel vlot en de prijzen gaan omhoog.

Ook op de veemarkt in Leeuwarden ging de prijzen dinsdag 13 februari weer omhoog.

Handelaren zien dat de vraag naar slachtschapen en -lammeren goed is. Ook vanuit het buitenland was wat meer vraag naar dieren, terwijl de aanvoer juist wat minder groot was deze week. Vooral het aantal ramlammeren lag beduidend lager. De prijs voor zware ramlammeren ging met € 2,50 omhoog naar € 112,50 tot € 132,50 per dier. De notering voor ooilammeren plust met € 2,50 naar € 87,50 tot € 107,50 per dier.

Markt is vriendelijk

De markt toont zich in februari en maart altijd een stuk vriendelijk, omdat dan minder vee vanuit Engeland in Nederland op de markt komt. Hoewel nu nog levende vee vanuit Engeland naar Nederland wordt geëxporteerd, lopen de aantallen de komende weken naar schatting wel duidelijk terug. De import van karkassen loopt nu nog stevig door, maar zal ook minderen is de verwachting.

Met het oog op een dalende import van levend vee en karkassen, ontwikkelt de markt voor schapen zich positief. Een verdere stijging van de prijzen voor lammeren en schapen ligt dan ook in het verschiet. Dat is, zeker voor de tijd van het jaar, niet gek.

Prognose: prijs omhoog.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.