Home

Achtergrond

Rammen iets duurder door krap aanbod

De prijzen voor ramlammeren op de veemarkt in Leeuwarden gingen dinsdag 4 december omhoog. Niet vanwege de goede vraag, maar vanwege een krap aanbod.

Op de markt in Leeuwarden werden in totaal 440 dieren aangeboden dinsdagochtend. Dat waren er 300 minder dan een week eerder. Dat het aanbod wat minder ruim was, zorgde alleen bij de ramlammeren voor een iets betere handel en iets hogere prijzen. Bij de andere dieren blijven de prijzen gelijk aan die van vorige week.

Notering ramlammeren € 2,50 hoger

Voor ramlammeren werd € 2,50 meer betaald. Daarmee komt de notering voor de zware rammen (boven 25 kilo) uit op € 110,00 tot € 122,50 per dier. Hoewel de prijs dus een kleine opleving kent, blijft de prijs nog wel duidelijk lager dan exact een jaar terug. Toen stond de prijs voor zware rammen nog op maximaal € 130 per dier.

Engelse lammeren

Handelaren verwachten niet dat door de recente prijsstijging de druk direct van de ketel is. Duitse importeurs, die normaal gesproken redelijk wat dieren uit Nederland halen, richten zich vanwege de gunstige wisselkoers van het Britse pond op de Engelse lammeren. Dat zorgt ervoor dat de prijsdruk op de Nederlandse schapen aanwezig blijft, ondanks een iets kleiner aanbod.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.