Home

Achtergrond

Prijs ramlammeren zet eindsprint in

Met een prijsstijging van € 7,50 in 2 weken tijd heeft de prijs voor zware rammen op de veemarkt in Bunnik nog een stevige eindsprint getrokken. Toch blijft de prijs nog wel onder het niveau van een jaar terug.

Op de markt van donderdag 27 december werden zware rammen (boven 25 kilo) verkocht voor een maximumprijs van € 122,50 per dier. Dat is € 2,50 duurder dan een week eerder, maar ook nog steeds € 2,50 per dier minder dan in dezelfde week een jaar terug. Naast een prijsstijging bij de rammen, gingen ook de prijzen voor ooien en schapen met € 2,50 per dier omhoog.

Volgende week donderdag geen markt

De prijsstijging van deze week komt hoofdzakelijk door het feit dat er volgende week donderdag geen markt is. Slachterijen die normaal op donderdag slachten en vrijdag verwerken, moesten dus extra vee kopen. Ook het feit dat de import van karkassen uit Engeland pas na 7 januari weer opstart, zorgde voor meer vraag vanuit Duitsland.

Aanbod is bepalend

Hoe de markt zich na de jaarwisseling gaat ontwikkelen, moet nog blijken. Alles hangt af van het aanbod, zo lijkt het. De kans dat volgende week vrijdag, als de markt weer wordt gehouden, de prijsstijging van deze week moet worden ingeleverd is wel aanwezig.

Prognose: stabiel tot licht lager.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.