Home

Achtergrond laatste update:3 jan 2019

Koersdaling voor nagenoeg alle beursbedrijven

Grote uitschieters in positieve zin waren er de afgelopen 2 weken niet in de beurskoersen van agrifoodbedrijven.

Er waren nagenoeg alleen maar rode cijfers. De enige stijging is toe te schrijven aan de Braziliaanse vleesverwerker Brasil Foods, met slechts een stijging van 0,52%. Alle andere bedrijven lieten over de 2 weken een daling zien.

Ruime stijging General Mills

Voedingsmiddelenproducent General Mills liet op de laatste dag nog een ruime stijging zien van de koers met 5%, maar dat kon de eerdere dalingen niet meer rechttrekken om op een positief cijfer uit te komen in 2 weken. General Mills presenteerde woensdag financiële resultaten die de verwachtingen overtroffen, waardoor de beurskoers steeg. De cijfers van het bedrijf kregen een boost door hogere prijzen die het rekende voor de voedingsmiddelen.

Associated British Foods grootste daler

Het agrifood beursgenoteerde bedrijf dat de afgelopen 2 weken het hardst in aandeelwaarde daalde, was het Britse bedrijf Associated British Foods (ABF). De reden voor de daling van ruim 11% ligt echter niet in de agrifoodsferen. ABF heeft naast een reeks voedingsproducten en een grote suikerbusiness ook de modeketen Primark in haar portfolio. Primark is de grootste tak van het Britse concern. 2 weken geleden hield ABF een jaarlijkse meeting waarin de voorzitter liet weten dat de resultaten overeenkomen met de verwachtingen, maar dat de marktomstandigheden voor Primark moeilijk waren in november. Dat liet de beurskoers meteen met 8% dalen in 2 dagen. De koers daalde daarmee naar het laagste punt in zeker 5 jaar.

Koers Tyson daalt met 10%

De tweede grootste daler was het Amerikaanse vleesconcern Tyson Foods. De koers daalde met bijna 10% naar $ 52,67. Ook Tyson daalde naar een dieptepunt in bijna drie jaar. Zacks Investment Research verwacht echter veel belovende resultaten volgend jaar, waardoor ze een ‘hold’ (houden) aanbeveling geven voor de aandelen.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij op Maat:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.