Home

Achtergrond

Wat is de optievergoeding bij zonnepanelen?

Een projectontwikkelaar heeft mij een optie-contract aangeboden voor zonnepanelen. Wat is een redelijke vergoeding?

Hierover gaan veel verschillende verhalen rond. Als vergoeding voor het daadwerkelijk plaatsen van de zonnepanelen worden bedragen van € 6.000 – € 8.000 per hectare per jaar genoemd. Een optievergoeding is iets anders, het is een vergoeding voor je bereidheid de grond beschikbaar te houden voor een zonnepark dat er misschien wel maar misschien ook niet komt.

Optievergoeding van € 500 tot € 1.000

Volgens deskundigen worden momenteel veel meer opties aangeboden dan er uiteindelijk worden gerealiseerd. Als optievergoeding worden bedragen genoemd van € 500 tot soms € 1.000 per hectare. Door te werken met een periodieke vergoeding in plaats van een eenmalige, kan richting de ontwikkelaar de druk erop gehouden worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.