Home

Achtergrond 16 reacties

Subsidiepot asbestsanering leeg

Het budget van € 75 miljoen voor sanering van asbestdaken is overschreden. Er komt geen nieuw budget.

De subsidiepot van € 75 miljoen voor het saneren van asbestdaken is leeg. De afgelopen maanden is er een explosief aantal subsidieaanvragen voor het verwijderen van asbestdaken geweest. RVO spreekt zelfs van een overschrijding van het bedrag. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt ook geen nieuw budget beschikbaar.

De subsidie van € 4,50 per te saneren vierkante meter was bedoeld als tijdelijke regeling. Vanaf 1 januari 2016 konden boeren een bedrag van maximaal € 25.000 euro krijgen voor het vervangen van hun asbestdak. Dit zou beschikbaar zijn tot en met 2019, of als het budget op is. Dat laatste is nu dus het geval.

Laatste reacties

 • farmer135

  Dat motiveert niet echt om je dak te saneren, de meesten zullen nu wachten op een betere regeling.

 • Gat

  We gaan provincies subsidies geven om de natuur schoon te houden van afval dumpen. Is dat niet paard achter de wagen spannen. Meer dan 100 miljoen M2 asbest ligt, welke wiskundige komt dan op 4,5 euro de meter met budget van 75 miljoen uit? Asbest dumpingen zal wel stijgen en terecht!

 • niet

  Komt vast een andere betere regeling. Rustig blijven de asbest golfplaten zijn beter dan de nieuwe.

 • Nieuw.

  In 2,5 jaar ongeveer 10% van de daken gesaneerd. Met dit subsidie nivo zijn we dan ruim 22 jaar verder. Volgens mij wilde de regering dat het sneller opgeruimd is. Wanneer ze 2024 willen halen moeten ze toch echt 10-15 euro mer m2 gaan bijdragen.

 • Hilhorst100

  Ik was net van plan een offerte aan te vragen, nu maar even wachten op de volgende subsidieronde. Buurman lacht mij uit wegens misgrijpen van de 4,5 euro fooi. Dus dan maar laten liggen tot dec 2024.

 • koeien10

  lekker betrouwbaar die overheid.

 • richardkouters1

  Laat maar lekker liggen dan .

 • bankivahoen

  Het ligt er nog prima bij. Wacht wel tot ze het zelf eraf halen. Vinden ze het gek dat het buitengebied verpauperd.

 • 0064376

  In combinatie met aanschaf zonnepanelen was ook 4.50 euro waren bijna saneringskosten gedekt a 10 euro...

 • moi !

  Dat schiet niet op. 2024 ???????????????

 • Vhouder

  ik heb het eraf maar denk dat de subsidie komende jaren hoger wordt

 • Professor P

  Lekker laten zitten. In 2024 is iedereen waarschijnlijk al gestopt met boeren in Nederland. De zogenaamde subsidie was toch een sigaar uit eigen doos. Eerst de stortbelasting in 2014 opnieuw invoeren en vervolgens subsidie verstrekken....

 • aardappelboer

  Heb ook net offerte gekregen maar denk dat ik eerst maar af wacht, als ik het toch allemaal zelf moet betalen kan het in 2024 ook nog wel.

 • Peerke1

  Toch weer boertje pesten!!!

 • Erik van den Berg

  Stimuleren en versnellen wil de overheid, maar daar past ook een subsidie bij. Het advies is opnieuw budget beschikbaar stellen door de overheid anders halen ze hun doelstellingen nooit, er is tenslotte nog ca. 120.000.000 m2 te gaan.

 • Alco

  Ze zijn weer ergens aan begonnen zonder verder te kijken dan de neus lang is.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.