Home

Achtergrond 5 reactieslaatste update:19 nov 2018

Frans biologisch melkveebedrijf met veel grond in eigendom

In het westen van Frankrijk staat een melkveebedrijf voor 85 koeien te koop met 118 hectare grond in eigendom. Het bedrijf is al 10 jaar biologisch. Vraagprijs: € 1,6 miljoen.

Het te koop staande melkveebedrijf ligt in Chateaubriant, ongeveer 40 kilometer van de stad Rennes. De huidige eigenaar heeft het grondig gerenoveerd en vergroot. Het bedrijf heeft ruim 500.000 kilo melkproductierecht bio, 118 hectare grond in eigendom en 14 hectare op basis van langlopende pacht. Op dit moment worden circa 85 koeien gemolken en lopen er 85 stuks jongvee.

Lees verder onder de kaart.

Recente uitbreiding

Het bedrijf is in 2002 nieuwgebouwd op een lege locatie. De ligboxenstal met 86 boxen ligt daar midden tussen de percelen. Recent is de stal uitgebreid met een drie-rijïge aanbouw van drie spantvakken. Automatische schuiven deponeren de mest in een ingegraven mestsilo van 1.800 kuub. Aan de buitenzijde van de stal is een 1 x 10 stands zij-aan-zij melkstal ingericht met aansluitend een eenvoudig tanklokaal. Naast het tanklokaal zijn strohokken voor jonge kalveren. Ouder jongvee staat in een dichte schuur met strohokken. Op dit moment wordt een nieuwe jongveestal gebouwd en komt de dichte schuur beschikbaar voor opslag. Op een kilometer afstand staat een vrijstaande woning met een grote schuur. Bij de bedrijfslocatie mag een bedrijfswoning worden gebouwd.

Lees verder onder de foto.

De ligboxenstal is in 2002 op een lege locatie nieuwgebouwd en in 2016 gerenoveerd en uitgebreid. De eigenaar is bezig met de bouw van een nieuwe jongveestal. - Foto: Greijdanus
De ligboxenstal is in 2002 op een lege locatie nieuwgebouwd en in 2016 gerenoveerd en uitgebreid. De eigenaar is bezig met de bouw van een nieuwe jongveestal. - Foto: Greijdanus

Overwegend tijdelijk grasland

De omgeving is vlak tot licht glooiend. Op de percelen wordt 18 hectare snijmais verbouwd; de rest is overwegend tijdelijk grasland. Direct rond het bedrijf ligt 30 hectare weiland. Gescheiden door een weg ligt er nog 40 hectare weiland. Een grote kavel van 26 hectare ligt op 27 kilometer afstand. De grond is diepe, goed bewerkbare leemgrond zonder stenen. Onder normale omstandigheden is beregening hier niet nodig.

Al ruim tien jaar is het bedrijf biologisch. Het bedrijf is zelfvoorzienend voor voer; de nadruk ligt op eiwitproductie van eigen grond. Het is ook prima gangbaar voort te zetten.

Er zijn meerdere opties voor overdracht, zoals geheel of gedeeltelijk pachten van de grond. De veestapel, trekkers en (bestelde) werktuigen, melkproductierecht en bedrijfstoeslagen zitten bij de prijs inbegrepen.

Lees verder onder de foto.

De percelen zijn vlak tot licht glooiend. De meeste grond ligt tegen en vlakbij de stal. - Foto: Greijdanus
De percelen zijn vlak tot licht glooiend. De meeste grond ligt tegen en vlakbij de stal. - Foto: Greijdanus

Meer info: Leo Dorresteijn, tel. 06-22 54 44 84, www.vdslikke.nl.

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • Kelholt

  Dus van 140 koeien je fosfaatrechten verkopen dan tik je dit bedrijf zo af! Vervolgens verhuur je je Nederlandse bedrijf aan een vleeveehouder want je wil natuurlijk wel de fosfaatproductie in Nederland op peil houden.
  En de (bio) boeren in Nederland moeten hiertegen concurreren? Super goed idee die fosfaatrechten!

 • Ewullink

  500.000 aan subsidie? Zal wel 50.000 zijn.

 • Fr-Projecten

  Inderdaad , typefout ; een nul teveel . De bedrijfspremies op dit bedrijf bedraagt € 50.000 per jaar . Een groot verschil , maar ook € 50.000 is een mooi subsidiebedrag !

 • melkkoeienboer

  Kijk kelholt snapt het. Er zit wel een addertje onder het gras : de belastingdienst wil ook mee profiteren vd P rechten

 • Beheerder.Boerderij
  Redactie

  Het bedrag is aangepast op de foto. Excuses.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.