Home

Achtergrond

Stabiele prijzen voor lammeren en schapen

Hoewel er wat meer schapen en lammeren op de markt werden gebracht, bleven de prijzen voor de dieren op de veemarkt in Leeuwarden stabiel.

De handel verliep op de veemarkt in Leeuwarden redelijk vlot, laten handelaren weten. Een inkoper uit België, die niet iedere week aanwezig is, liet dinsdag 16 oktober z’n gezicht wel zien en kocht een groot deel van dieren op. Als deze inkoper niet aanwezig zou zijn geweest, hadden de prijzen misschien wel een stapje terug moeten doen.

Zover kwam het dus niet. Dat houdt in dat de prijs voor zware rammen (boven 25 kilo) bleef staan op € 115 tot € 130 per dier. Daarmee ligt de prijs € 2,50 boven het niveau van exact een jaar terug. Voor de zware ooien (boven 20 kilo) werd € 87,50 tot € 97,50 per dier betaald. Ook voor die notering geldt dat het prijsniveau iets hoger is dan een jaar geleden.

De verwachting is dat de prijzen op de veemarkt in Leeuwarden de komende weken weinig veranderen. Hoewel de consumptie van lamsvlees op dit moment wat tegenvalt, vinden de aangeboden dieren nog wel hun weg richting de slachthuizen of verzamelplaatsen. Dat houdt de markt in balans. En daarmee ook de prijzen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij Marktprijzen

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.