Home

Achtergrond laatste update:24 okt 2018

Prijs ramlammeren levert flink in

Een moeizame handel in ramlammeren op de veemarkt in Leeuwarden zorgde voor een duidelijke prijsdaling.

De moeizame handel werd volgens handelaren vooral veroorzaakt door een tegenvallende consumptie van lamsvlees. Hierdoor is de vraag naar rammen en ooien gewoonweg slecht en dat zorgt voor druk op de noteringen.

Op de markt van dinsdag 23 oktober werd voor rammen € 5 minder betaald dan een week eerder. Dat houdt in dat de prijs voor zware rammen nu op € 110 tot € 125 per dier staat. Dat is € 2,50 lager dan de notering van exact een jaar geleden.

Prijs gaat naar verwachting niet omhoog

Handelaren verwachten dat de prijs de komende periode in ieder geval niet omhoog gaat. De tegenvallende vraag houdt naar verwachting nog wel even aan. De retail heeft blijkbaar nog voorraden en de nood om bij te kopen is er op dit moment niet.

Daarnaast wordt vanuit Groot-Brittannië nog altijd relatief goedkoop vlees op het Europese vasteland gebracht. Onder andere Duitse inkopers, die zich nog wel eens op de markt in Leeuwarden melden, geven nu de voorkeur aan het Britse vlees. Al met al zorgt dat voor prijsdruk.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.