Home

Achtergrond

Prijs ooilammeren gaat iets omhoog

De prijzen voor ooilammeren hebben op de veemarkt in Leeuwarden een stap omhoog gezet. De overige noteringen kwamen niet in beweging.

Dat de prijzen voor de ooilammeren een stap omhoog zetten, is vooral te danken aan een krappe aanvoer van deze dieren. Nu was de aanvoer op de markt van dinsdag 2 oktober sowieso wat minder ruim dan gebruikelijk. Dat zorgde ervoor dat de overige noteringen betrekkelijk eenvoudig overeind konden blijven.

Voor ooilammeren werd € 2,50 per dier meer betaald. Daarmee komt de notering voor zware ooien (boven de 20 kilo) op € 87,50 tot € 97,50 per dier. Hoewel de prijs dus een stapje omhoog zet, ligt deze nog wel iets lager dan een jaar terug. Toen stond de bovenkant van de notering op € 99 per dier.

Import karkassen concurrerend

De import van karkassen loopt nog altijd goed door. Dat gebeurt tegen zeer concurrerende prijzen. Handelaren verwachten dat dit voorlopig nog zo blijft, aangezien de koers van het Britse pond ervoor zorgt dat importeren aantrekkelijk blijft.

Zo lang de onderhandelingen over de exacte invulling van brexit aanhouden, blijft de koers van het Britse pond onder druk staan.

Prognose: prijshoudend.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.