Home

Achtergrond

Weinig spektakel in handel met schapen

De handel in schapen en lammeren kent momenteel een positieve ondertoon.

Op de veemarkt in Leeuwarden was sprake van een tamelijk vlotte handel op dinsdagochtend 2 januari. Tot een verandering van de prijzen leidde dat echter niet.

Weinig import van schapen

Dat houdt in dat voor ooilammeren boven de 20 kilo nog altijd € 87,50 tot € 99,00 per dier wordt betaald. Een jaar terug lag de prijs in week 1 daar net iets onder. Toen bracht een ooilam nog maximaal € 97,50 op. Bij rammen boven de 25 kilo is het prijsniveau gelijk aan een jaar terug. De notering voor deze dieren ligt op maximaal € 125 per dier.

De import van levende schapen uit het Verenigd Koninkrijk gebeurt maar spaarzaam. Daarentegen komen wel veel karkassen vanuit het Verenigd Koninkrijk deze kant op. Dat geeft nog altijd wel wat druk op de prijzen op de schapenmarkten in Nederland.

Rustige periode verwacht

Voor de komende weken verwachten handelaren weinig vuurwerk in de markt. Het begin van het jaar is doorgaans een rustige periode in de schapenhandel. Pas in april zal de vraag naar ooilammeren wat groter worden. Voorlopig blijven de prijzen in rustig vaarwater.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.