Home

Achtergrond

Rustige handel in schapen

De handel op de schapenmarkt in Leeuwarden is deze week rustig verlopen. Betere kwaliteit dieren in combinatie met een beperkte aanvoer gaf de prijzen van zware ooien en zware rammen een duwtje in de rug.

Zware rammen noteren € 2,50 hoger op maximaal € 127,50 en zware ooien € 1,00 hoger op maximaal € 100 per stuk. Een opvallende ontwikkeling, nadat de noteringen Utrecht en Purmerend afgelopen week flink naar beneden werden bijgesteld. Wel is het zo dat de noteringen op deze markten flink hoger stonden ten opzichte die van Leeuwarden.

Beperkte aanvoer

De aanvoer in Leeuwarden was met 556 dieren beperkt. Dit zorgde voor een rustige handel met iets betere prijzen. De handel is zich er echter van bewust dat een hogere aanvoer de prijzen snel kan laten dalen. Naar verluidt lopen er niet meer schapen buiten dan andere jaren, maar het natte weer kan er wel voor zorgen dat de aanvoer gaat oplopen.

Verder blijft de aanvoer vanuit Engeland van voornamelijk karkassen de Nederlandse schapenhouders voor de voeten lopen. Het lage pond maakt dat dit fenomeen niet snel zal verdwijnen.

Prognose: bij beperkte aanvoer stabiele prijzen

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.