Home

Achtergrond laatste update:26 jul 2018

Obligatierentes in de plus

Na een gestage opmars in de eerste week lijken de beurzen wat terughoudend in de tweede week van januari.

In de Verenigde Staten steeg de rente op obligaties woensdag 10 januari. Dat kwam vooral door geruchten over minder opkoop van Amerikaans schuldpapier door China, later werden echter sussende woorden geuit door Chinese autoriteiten daarover. Hogere rentes zijn in principe niet goed voor de koers van aandelen. Bij het bekend worden van de notulen van de laatste belangrijke vergadering van de ECB ging ook de rente van Duitse staatsobligaties omhoog van 0,524% naar iets boven 0,57% volgens Het Financieele Dagblad. Nog steeds een laag niveau, maar relatief een flinke sprong. Het zijn maar kleine verschillen in de inhoud van teksten als de notulen van de ECB die flinke sprongen kunnen veroorzaken. De boodschap blijft dat er voorlopig weinig verandert aan het steunprogramma, maar wel wordt de roep om een duidelijk einde aan dat programma te stellen luider.

Naast de obligatierentes steeg ook de euro weer ten opzichte van de dollar. Sinds het begin van het jaar daalt de euro, maar donderdagmiddag klom de koers weer naar iets boven de 1,20.

Meer informatie vindt u in Boerderij op Maat:  

Euribor
Wisselkoers euro in dollars
Wisselkoers euro in Britse ponden

Of registreer je om te kunnen reageren.