Home

Achtergrond

Noteringen schapenmarkt onveranderd

De handel in schapen op de veemarkt in Leeuwarden is opnieuw rustig verlopen.

De aanvoer lag op 770 dieren, een kleine 150 dieren meer ten opzichte van vorige week. De noteringen bleven gelijk.

Ten opzichte van vorige week is er eigenlijk weinig veranderd. Hier en daar gaan wat geluiden op dat iets minder dieren buiten lopen dan vorig jaar, maar dat blijft toch vooral koffiedik kijken. Zware ooien noteren, net als in Purmerend afgelopen week, maximaal € 100. Dat is € 7,50 hoger ten opzichte van vorig jaar. Alleen in Utrecht noteerden zware ooien vorig week nog maximaal € 105.

Opleving

Ondanks de wat hogere notering ten opzichte van vorig jaar, geeft de handel aan dit niet zo te ervaren. Op zich niet vreemd aangezien de notering destijds snel doorsteeg naar € 97,50 en vervolgen wekenlang op dat niveau bleef hangen. Pas aan het einde van mei was sprake van een opleving van de markt. Een groot verschil met 2016. Toen liet de notering van zware ooien vanaf eind januari een mooie stijgende lijn zien naar € 110 begin maart.

De handel hoopt op een soortgelijk scenario voor dit jaar. Mogelijk dat een dalende aanvoer vanuit Engeland in maart wat kan helpen.

Prognose: prijzen stabiel

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.