Home

Achtergrond

Notering schapen stabiel bij groeiende prijsdruk

De prijsdruk op de noteringen voor schapen groeit. Op de veemarkt in Leeuwarden zorgde dat nog niet voor een prijsdaling. De prijzen maakten een pas op de plaats.

Op de markt van dinsdagochtend 16 januari verliep de handel niet geheel vlekkeloos. Er werden iets meer dieren aangeboden dan op de markt van een week terug, terwijl er wat minder kopers waren. Tot een prijsdaling leidde dat echter niet. Dat houdt in dat de prijs voor zware ramlammeren nog altijd op € 110 tot € 125 per dier ligt.

De import van karkassen vanuit Engeland blijft onverminderd doorlopen. Door de wisselkoers is het interessant om het vlees uit Engeland te halen. Handelaren geven aan dat dit ook de komende maanden nog aanwezig blijft in de markt. Hierdoor is minder Nederlands vee nodig.

Export loopt niet

Ook de export van dit Nederlandse wolvee naar Duitsland en Frankrijk loopt zeer stroef. In Duitsland zijn de prijzen op een lager niveau, wat het importeren van duurder Nederlands vee niet aantrekkelijk maakt.

Voor de komende weken wordt een blijvende prijsdruk verwacht. De prijs zal een stapje terug moeten doen. Vanaf maart wordt pas een duidelijke verbetering in de handel en prijzen verwacht.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.