Home

Achtergrond

Investeerders zien weer brood in BRF

Investeerders vergroten hun aandelen in de Braziliaanse vleesverwerker BRF.

In de poule van agrifoodbedrijven deed de Braziliaanse vleesverwerker BRF het goed afgelopen week. De waarde van de aandelen steeg van $ 11,43 naar $ 12,05. Een stijging van 5,4%. In het midden van afgelopen week steeg de waarde zelfs even naar $ 12,30. Hiermee lijkt de vleesverwerker weer uit een klein dalletje te komen, dat in november vorig jaar inzette.

Nieuwswebsite The Lincolnian meldt dat een investeringsmaatschappij zijn aandeel in BRF heeft vergroot met iets meer dan 50%. De investeerder bezit nu 3.430.500 aandelen, 10,6% van de totale hoeveelheid. Deze aankoop en ook andere investeerders die weer brood zien in de vleesverwerker dreven de prijs op. Na 9 januari daalde de waarde echter weer iets, mogelijk vanwege de bekendmaking van het bedrijf om een nieuw vleesmerk voor prijsbewuste consumenten te introduceren.

Hoge koers aandelen CNH

De aandelen van trekkerfabrikant CNH, de producent van onder andere Case en New Holland, bereikten afgelopen week het hoogste punt in zeker 5 jaar. Op een bepaald moment bereikte de koers de top van $ 14,46. In totaal steeg de aandelenwaarde afgelopen week met 4,7%. Sinds het begin van 2016 zit de prijs van de aandelen in de lift. Het gaat goed met het bedrijf. Vorige maand tekende het defensie-onderdeel ‘Iveco Defence Wehicles’ twee belangrijke contracten voor grotere leveringen aan de Duitse en Roemeense legers.

Koersen JBS en Südzucker dalen

De andere grote Braziliaanse vleesverwerker JBS had een minder goede week met een daling van 4,2% ten opzichte van vorige week. Op het dieptepunt van afgelopen week stond de koers op $ 9,45. Vergeleken met het afgelopen jaar is dit niet zo verkeerd. De grootste daler van afgelopen week was de Duitse suikerproducent Südzucker. Door het enorme aanbod aan suiker, in Duitsland wordt naar verwachting zelfs 40% meer suiker geproduceerd dan in 2016, zou dit de suikerprijs wel eens kunnen drukken. Dit zet de koers onder druk.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vindt u in Boerderij op Maat:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.