Home

Achtergrond

Voermarkt kenmerkt zich door stabiele prijzen

Hoewel de weersomstandigheden deze week niet overal ideaal zijn, komt de maisoogst voorzichtig op gang.

Een groot effect heeft de start van de oogst nog niet op de handel in ruwvoer en bijproducten. De prijzen komen niet in beweging.

Onderlinge verkoop

Omdat de mais er zowel in Noord-, Midden- als Zuid-Nederland goed bij staat, verwacht de handel dat hun rol dit jaar niet groot zal zijn. Bij een goede opbrengst wordt vaak door rundveehouders onderling verkocht. Hierdoor worden handels- en transportkosten bespaard. De voorlopige prijzen die worden genoemd liggen tussen de € 1,10 en € 1,40 per % droge stof.

Ondanks het relatief hoge prijsniveau, vindt bierbostel nog altijd redelijk vlot zijn weg richting op de markt. Dat gebeurt tegen gelijke prijzen. De prijs ligt tussen de € 2,10 en € 2,30 per % droge stof. Handelaren verwachten niet dat de prijs voor bierbostel de komende weken veel wijzigt. Hoewel het aanbod wat krapper lijkt te worden, kiezen boeren bij een hogere prijs vaak voor andere eiwitrijke producten.

De markt voor ruwvoer staat er niet veel anders voor dan in de voorbije weken. De handel in stro toont zich moeizaam deze week. Hoewel er weinig stro te vinden is op de markt, is de vraag naar het product ook maar tam, geven handelaren aan. Dat zorgt voor een stroeve markt met stabiele prijzen. Voor grote balen tarwestro varieert de prijs van € 105 tot € 125 per ton.

Prognose: afwachtende markt.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.