Home

Achtergrond

Schapenprijs ongewijzigd in Leeuwarden

Er zit geen beweging in de prijzen voor schapen op de veemarkt in Leeuwarden.

Hoewel wel wat meer dieren werden aangevoerd, bleven de prijzen ongewijzigd. Voor slachtschapen van de eerste kwaliteit blijft de prijs staan op maximaal € 127,50 per dier.

Iets hogere aanvoer

In totaal werden 820 schapen aangevoerd, 148 meer dan een week eerder. De aanvoer van goede vleeslammeren viel echter wat tegen. Door het regenachtige weer eten de dieren wat minder en dat zorgt voor een mindere groei. De goede vleeslammeren werden dan ook vlot verkocht, maar tot een hogere notering leidde dat niet.

Weinig schapen uit Ierland en Engeland

Vanuit Ierland komen nog wel schapen deze kant op, maar het gaat niet om grote aantallen volgens handelaren. Ook vanuit Engeland komen nauwelijks dieren naar Nederland, omdat het prijsniveau aan de hoge kant is in Engeland. De import van karkassen is er wel, maar ook hier worden geen grote aantallen genoemd.

Stabiele markt

De komende weken verwachten handelaren een voornamelijk stabiele markt. Het aanbod aan schapen is niet bijzonder groot, terwijl het importeren van dieren, vanwege de hogere prijsniveaus in het buitenland, niet aantrekkelijk is. Dat houdt de prijs in Nederland overeind.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.