Home

Achtergrond

Schapenhandel vlot op veemarkt Leeuwarden

De handel in schapen verliep vlot op de veemarkt in Leeuwarden deze week.

Hoewel er beduidend minder dieren dan vorige week werden aangevoerd, is dat vanwege het Islamitische offerfeest goed te verklaren. In totaal werden 740 schapen naar de markt gebracht, terwijl dat er vorige week nog 1.750 waren. Dat het aanbod wat minder ruim is, komt de markt niet slecht uit. De vraag vanuit de slachthuizen is namelijk nog altijd niet denderend.

Deze week geen prijs meer genoteerd voor lammeren

De aangeboden dieren werden echter vlot verkocht, melden handelaren. Ook dieren die in principe ‘over waren’ van vorige week, vonden redelijk snel een koper. De notering voor zuiglammeren sluit dit jaar af op € 125 per dier. Deze week wordt al geen prijs meer genoteerd voor de lammeren. Daarmee staat de prijs gelijk aan de laatst genoteerde prijs van vorig jaar. Toen werd in week 34 al niet meer genoteerd.

De verwachting is dat de prijzen voor rammen en ooien de komende weken niet tot weinig zullen veranderen. Daarmee toont de markt parallellen met vorig jaar; toen ging de prijs ook stabiel door in september.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.