Home

Achtergrond

Ruim aanbod drukt prijs slachtschaap

De markt voor slachtschapen zit een in nazomerdipje.

Op de veemarkt in Leeuwarden gingen de prijzen voor de dieren een stapje terug. Het aanbod aan schapen is ruim, terwijl de vraag als matig wordt omschreven.

De aanvoer van schapen op de veemarkt in Leeuwarden is in vergelijking met de voorgaande jaren iets minder deze weken. Desondanks spreken handelaren van een overvoerde markt. Het aanbod is simpelweg ruimer dan de vraag.

De verkoop van de dieren verloopt dan ook moeizaam. Dat heeft volgens handelaren ook te maken met de kwaliteit van de schapen. Voor een 1e kwaliteit slachtschaap zakte de prijs op de markt van dinsdag 26 september met € 2,50 naar € 85 tot € 125 per dier. Daarmee ligt de prijs € 10 onder het niveau van exact een jaar geleden.

Weinig import levende schapen

Omdat de vraag naar dieren wat rustiger is, worden ook weinig levende schapen uit Engeland en Ierland geïmporteerd. Bij een rustige vraag is het lastig om een transport optimaal te benutten en het loont dan ook niet om de dieren van overzees te halen. De import van karkassen is er wel.

Prognose: prijsdruk blijft.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij Marktprijzen

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.