Home

Achtergrond

Prijs schaap stabiliseert in Leeuwarden

De prijzen voor schapen komen deze week niet van hun plek op de veemarkt in Leeuwarden. Op markt van dinsdag 12 september bleven alle prijzen staan op het niveau van vorige week.

Hoewel de handel zeker niet slecht was, konden de prijzen toch niet omhoog. Inkopers waren niet bereid om wat meer te betalen voor de dieren, en verkopers zijn tevreden met het huidige prijsniveau. Ten opzichte van vorige week werden er wat minder dieren aangevoerd op de veemarkt. In totaal werden 672 schapen op de markt gebracht.

Voor een slachtschaap van eerste kwaliteit staat de prijs nog altijd op € 87,50 tot € 127,50 per dier. Daarmee wijkt het prijsniveau wel flink af van het niveau van exact een jaar geleden. Toen stond de prijs nog op maximaal € 135 per dier, om vervolgens vanaf week 40 een flinke val naar beneden te maken.

Zo’n stap terug is dit jaar niet aan de orde, verwachten handelaren. Vorig jaar werden in die periode veel schapen uit Engeland gehaald, wat de prijzen in Nederland drukte. Het importeren uit Engeland is nu, vanwege het hoge prijsniveau en de bijkomende transportkosten, niet aantrekkelijk. Dit zorgt ervoor dat er geen prijsdruk is. Zelfs een plusje op de prijzen wordt niet uitgesloten.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.