Home

Achtergrond

General Mills stelt beleggers teleur

Het aandeel General Mills verloor 5% in waarde vlak nadat het, alweer, teleurstellende kwartaalcijfers bekendmaakte.

Het aandeel kwam uit op het laagste niveau sinds maart 2015. De Amerikaanse voedingsmiddelenproducent ziet nu al meer dan twee jaar de omzet teruglopen. Het management belooft beterschap en denkt dat het tij nog in het lopende kwartaal kan worden gekeerd. Met name de lancering van een nieuwe yoghurtvariant loopt volgens het bedrijf goed en dat helpt, want juist met yoghurt vielen resultaten eerder tegen.

Het bedrijf kwam gecorrigeerd voor eenmalige kosten en opbrengsten op een winst van 71 dollarcent per aandeel. Analisten die werden geconsulteerd door Zack’s Investment Research, hadden gemikt op circa 77 cent. Maar de omzet, de bodem onder de resultaten, daalde ten opzichte van vorig jaar 3,5%.

Aandeel JBS daalt 5% na aanstellen nieuwe topman

Aandelen JBS kelderden 5% op de dag dat het een nieuwe topman bekendmaakte. Na het opsluiten van de twee broers, die al ongeveer tien jaar de scepter over het Braziliaanse vleesconcern leidden, koos het bestuur van JBS voor José Batista Sobrinha, de vader van het duo. José was ooit oprichter van de onderneming. Hij is 84 jaar oud en lijkt vooral aangewezen te zijn om de familie die de onderneming controleert stevig in het zadel te houden.

De tweede grootste investeerder in JBS, staatsontwikkelingsbank BNDES, dringt aan op uitsluiting van de Batista-familie. BNDES roept de beurswaakhond op de aanstelling van José te onderzoeken. De onderneming zelf zegt tegen Braziliaanse media dat het aanstellen van een Batista een voorwaarde was voor enkele grote financiers van de onderneming. Even voor de aanstelling stegen de aandelen juist ten midden van speculatie dat een ervaren topmanager werd aangesteld. Het aandeel JBS bereikte in september 2015 een historische top van 17 real, maar sloot woensdag op ongeveer de helft van die waarde af.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij op Maat:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.