Home

Achtergrond

Aardappelstoomschillen stijgen door krapper aanbod

Nu de aardappelverwerkende industrie is overgeschakeld op aardappelen van de nieuwe oogst, komt er minder restproduct op de markt.

De dunnere aardappelschillen zorgen voor een krapper aanbod van aardappelstoomschillen. Dat zorgt voor een stijging van de prijs.

Voor aardappelstoomschillen gaat de prijs met € 1,50 per ton omhoog. Daarmee komt de notering nu op € 30 per ton te staan. Handelaren geven aan dat de prijs wellicht nog iets omhoog gaat, maar een veel verdere stijging zit niet in het vat. De prijs staat door de stijging nu € 4,50 per ton hoger dan exact een jaar terug. De laatste keer dat de prijs op dit niveau stond, was eind 2015.

De prijs van bierbostel blijft deze week staan op € 2,10 tot € 2,30 per procent droge stof. Toch staat de prijs voor dit product wel onder druk. Hoewel het aanbod wat minder is nu de bierbrouwers de productie wat terugschroeven, gaat de prijs niet omhoog. Door de dalende prijzen van andere eiwitrijke producten, staat de prijs vanaf deze kant juist wat onder druk. Dat zorgt voor stabiele prijzen.

Wat mais betreft breken belangrijke weken aan. De oogst barst los en overal wordt een ruime opbrengst verwacht. Er wordt dan ook weinig handel verwacht, omdat de meeste rundveehouders nauwelijks hoeven bij te kopen. Bovendien verwachten handelaren dat rundveehouders ook onderling veel zullen verkopen. Deze week komt de prijs voor snijmais dan ook niet van zijn plek.

Prognose: mais en bierbostel onder druk.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vind je in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.