Home

Achtergrond

Zuiglammeren leveren € 5 meer op

De zuiglammeren werden dinsdag 15 augustus op de markt in Leeuwarden goed verkocht.

De notering kon voor deze dieren met € 5 per stuk worden verhoogd, naar maximaal € 120 per stuk. De rammen brengen nog wel wat meer op, maar de opbrengst van de ooien remt een verdere prijsverhoging.

Offerfeest

Het is de bedoeling dat de ooien en rammen na het islamitische Offerfeest op 1 september weer afzonderlijk worden genoteerd in Leeuwarden. Tot die tijd worden de lammeren in koppels verhandeld en genoteerd als zuiglammeren. Naar verwachting worden in de komende weken tot begin september meer dieren aangeboden om in de grote vraag voor het Offerfeest te voorzien.

Hoe groot de vraag dit jaar uitvalt, is nog lastig in te schatten. De kopers zijn nog op vakantie en daardoor blijven veel bestellingen uit. Normaal gesproken begint de vraag al drie tot vier weken voor het Offerfeest te komen, maar dit jaar is het door de vakantie nog heel rustig. Handelaren hopen dat er in de laatste twee weken voor dit feest nog een flinke inhaalslag kan worden gemaakt.

Wat dat betreft wordt het volgend jaar nog lastiger om de lammeren voor het Offerfeest te kunnen verkopen. In 2018 begint het feest al op 21 augustus en valt daarmee nog in de vakantieperiode. Dat zal een negatieve invloed hebben op de afzet van de lammeren.

Oude schapen werden dinsdag ook vrij vlot verkocht voor gelijkblijvende prijzen. De notering van deze dieren bleef op € 85 tot € 125 per dier. Het totale aanbod op de schapenmarkt in Leeuwarden was met 774 stuks een fractie groter dan vorige week.

Prognose: prijs stijgt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.