Home

Achtergrond

Schapenprijs stabiel bij vlotte handel

De prijs voor schapen op de veemarkt in Leeuwarden komt ook deze week niet in beweging.

Wel trekt de markt wat aan en is het wachten op een prijsstijging. Het islamitische offerfeest staat voor de deur en dat stemt de handel positief.

Op de markt in Leeuwarden werden deze week in totaal 593 schapen verhandeld. Dat zijn ruim 70 schapen minder dan een week eerder. Handelaren zien dat het gras overal nog behoorlijk groeit en de schapen blijven in de weide lopen.

Het leeuwendeel van de schapen die deze week werden verhandeld in Leeuwarden is ooilam. De ramlammeren worden achtergehouden met het oog op het offerfeest aan het einde van deze maand. De verwachting is dat de prijzen nog wat oplopen richting dit feest. De ramlammeren worden nu veelal bijgevoerd met krachtvoer en gemest voor het offerfeest.

Die ontwikkeling zorgt voor een positieve ondertoon in de markt. De prijs voor zuiglammeren van eerste kwaliteit bleef stabiel op maximaal € 115 per dier. De verwachting is dat de notering met het oog op het offerfeest wel wat aan kan trekken.

Prognose: prijs kan omhoog.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.